Newsletter

26 październik 2019 09:00 - 27 październik 2019 09:00

Miasto: Warszawa

Temat: Studia i Nauka

Wykładowcy: lek. wet. Iwona Pijarska

Cel kursu:
Zdobycie wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu badań analitycznych tkanek i płynów ustrojowych zwierząt oraz środków spożywczych I produktów pochodzenia zwierzęcego.

Absolwent kursu, po uprzednim uzyskaniu pozytywnej oceny z egzaminu, uzyska tytuł zawodowy Laborant Weterynaryjny zgodnie z klasyfikacją zawodów Ministra Pracy i Polityki Społecznej, co umożliwi podjęcie pracy w laboratorium diagnostycznym oraz w organach nadzoru sanitarno-weterynaryjnego.


Informacje ogólne:
• Kurs obejmuje 210 godzin dydaktycznych
• Kurs prowadzony przez doświadczoną kadrę według programu autorskiego
• Zajęcia odbywają się w trybie zaocznym, zjazdy co 2 tygodnie (sobota-niedziela)
• Zajęcia teoretyczne w grupach 10-12 osobowych
• Zajęcia praktyczne, w szkolnej pracowni wyposażonej w aparaturę i sprzęt analityczny, w grupach max. 6-osobowych

Forma kształcenia:
Kurs ma charakter zajęć praktyczno-teoretycznych. Część teoretyczną obejmują wykłady. W części praktycznej uczestnicy wykonują badania z użyciem aparatury i sprzętu laboratoryjnego.

Ramowy plan zajęć:
• Anatomia zwierząt
• Fizjologia zwierząt
• Choroby zwierząt
• Bezpieczeństwo i higiena pracy w weterynaryjnym laboratorium diagnostycznym
• Sprzęt i aparatura laboratoryjna
• Dokumentacja w weterynaryjnym laboratorium diagnostycznym
• Analityka weterynaryjna
• Podstawowe badania wykonywane w ramach kontroli i nadzoru weterynaryjnego
• Badania produktów oraz żywności pochodzenia zwierzęcego

Kontakt z organizatorem:

Prywatne Centrum Kształcenia Zawodowego

tel.: +48 22 618 96 92

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Sprawdź na mapie:

Partnerzy portalu